Превантивни беседи за вредата от наркотиците ще се проведат в училищата

Превантивни беседи с насоченост вредата от употреба на наркотични вещества ще се проведат в училища в Стара Загора и Казанлък в периода 07-09 юни 2023 година. Лектор ще бъде инспектор Петю Петков от сектор ,,Наркотици“ към СДВР, гр. София.
Инспектор Петков ще направи презентацията ,,Всички заедно срещу наркотичните вещества“ на обучение за усъвършенстване и повишаване на професионалните умения на директори на образователни институции, педагогически съветници, училищни психолози и други, чиято работа е свързана с малолетни и непълнолетни. Форумът е с начален час 15:00 на 7 юни – сряда и ще се проведе в зала „П. Р. Славейков“ в Стара Загора.
Беседите за ученици в Стара Загора ще се проведат на 07 и 08 юни в ПГМТТ“Н.Й.Вапцаров“, СУ „Иван Вазов“, ПГВМ“Иван Павлов“ , СУ“Максим Горки“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“.За медиите е предвидена възможност да направят кадри в СУ„Иван Вазов“ в Стара Загора на 08 юни от 9:30 часа.
В Казанлък беседите ще се проведат на 09 юни в ПГ „Иван Хаджиенов“, НУПИД „Акад. Дечко Узунов“, СУ „Екзарх Антим I“, ПГЛПТ, ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“.
Беседите се организират от ОДМВР-Стара Загора в партньорство с Община Стара Загора, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-Стара Загора, Община Казанлък, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-Казанлък, Районна прокуратура-Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram