Празници днес

  • Св. преподобни Георги, епископ Митилински
  • Ден на здравния работник.
  • Световен ден на здравето. Отбелязва се в деня, когато през 1948 г. е създадена Световната здравна организация /СЗО/, в която членуват над 190 страни.  Денят се отбелязва от 1950 г.                                                                                                                 Обявен е у нас с Решение 184 на Министерския съвет от 5 април 2006 г. Дотогава се отбелязва като Ден на здравния работник в България с Разпореждане 32 на Министерския съвет от 6 февруари 1964 г.

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация.
Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram