Празник на Павел баня

Света литургия, празничен курбан и спортно състезание за децата на Павел баня са акцентите в тазгодишната програма по случай храмовия празник на Павел баня и църквата „Рождество Богородично“ – 8 септември.

Празничният ден ще започне с архиерейска Света литургия по повод празника на община Павел баня и храмовия празник на храма „Рождество Богородично“. Свещеното служение ще бъде отслужено от представители на Старозагорската света митрополия и ще започне точно в 09:00 часа. В 10:30 часа свещениците, заедно със свещенослужители от епархията, ще поведат и литийно шествие.

Малко по-късно – в 11:00 часа пред сградата на община Павел баня ще се проведе водосвет и освещаване на празничния курбан, който ще бъде раздаден на всички миряни по случай празника Малка Богородица.

Тази година в празничната програма се включва и Царица роза Павел баня 2020 Милица Милушева, която продължава със събитията от културната си програма за децата на Павел баня. Точно в 18:00 часа започва спортното състезание „Довиждане, щастливо лято!“ с много интерактивни игри и спортни занимания на открито. По случай празника на града кмета на Община Павел баня Иса Бесоолу ще награди децата с торбички с лакомства след края на състезанието.

Pavelbanya.eu – Новини от Павел баня и региона

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram