Празник за Деня на бащата

На 16 юни (неделя) в цялата страна за шести пореден път ще бъде отбелязан международният Ден на бащата. Целта на Деня е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

В тази връзка, казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“ организира две инициативи, в които могат да се включат и казанлъчани. Първото събитие е на 15 юни, от 10.00ч., в двора на Комплекса за социални услуги за деца и семейства на ул. „Войнишка“ 25.
Тук ще бъде организиран празник, в който бащите и дядовците, пожелали да се включат, могат да станат супер герои. „Ще творим, майсторим и играем заедно и най-вече всички ще се забавляваме“, обявиха от сдружението във своята Фейсбук страница.
Започва и онлайн предизвикателство. Изпратете снимка, в която заедно с вашето дете работите в градината, помагате в къщи или майсторите нещо на special_child@abv.bg или във Фейсбук. Всички снимки ще бъдат публикувани на страницата на организацията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram