Поставиха огромно сърце в парк „Розариум“

Казанлъшката организация „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” постави пункт, под формата на сърце, в парк „Розариум” (в близост до детската площадка за по-големи деца) за събиране на пластмасови капачки. Инициативата е благодарение на проект „Солидарна общност”, програма „Европейски корпус за солидарност”, на младежката организация. За кампанията „Капачки за Казанлък” можете да прочетете повече на:

https://capsfor.kazanlak.com/, както и да откриете останалите пунктове, в които можете да оставите събраните от Вас капачки.

Към настоящия момент са събрани 300 кг. капачки, отчитат от организацията, като всяка кампания цели събирането на 1,100 тона. Стартът й започна през април тази година, но от „Взаимопомощ“ споделят, че събирането е доста трудно, предвид количествата, събрани към момента, но има много граждани и институции, които са се отзовали.

Освен кампанията, по проекта бе сглобена куполна къща, която всеки можеше да разгледа и в която се осъществиха част от работните ателиета на Екофестивала в Казанлък през месец юли, както и поставянето на „еко точка” за събиране на пластмасови капачки и домашен текстил. Организиран бе единият от концертите на фестивала, като по-късно по проекта от месец септември ще се осъществят и различни работни ателиета в Дневните центрове за деца и възрастни хора с увреждания, музикотерапия и езда на коне с подкрепата на Thracian Spirit.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram