Последните депутати от Казанлък

Шестима души през последните 11 години са представлявали Казанлък в Народното събрание. Само един от тях е бил депутат два пъти. Двама от народните представители са жени, четирима са мъжете.

По един са депутатите от БСП и ДПС, останалите четирима от 2009 г. досега са от ГЕРБ.

Дни преди да изтече мандатът на 44-то Народно събрание Пресс ТВ припомня кои са те, колко дълго са пребивавали на банките в парламента, без да даваме оценка или ретроспекция на свършеното от тях, като се надяваме, че читателите ни са интересуващи се хора и сами са си съставили мнение за дейността им.

Последните си часове като депутати от настоящото Народно събрание прекарват трима местни – Борис Кърчев от ГЕРБ, Донка Симеонова от БСП и Халил Летифов от ДПС. Те са и най-много на брой като пратеници от Казанлък в българския парламент през изминалите 11 години. И вече е ясно, че ще изкарат пълен 4-годишен мандат. Те бяха избрани на предсрочни парламентарни избори на 26 март 2017 г.

Борис Кърчев, ГЕРБ
Донка Симеонова, БСП
Халил Летифов, ДПС

Преди тях, в  43-то Народно събрание, Казанлък прати единствено Нено Влайков /ГЕРБ/, който прекара там от 27 октомври 2014 до 27 януари 2017 г., когато това Народно събрание бе разпуснато предсрочно от президента.

Нено Влайков, ГЕРБ

В 42-я парламент бяха казанлъчаните Аксения Тилева /ГЕРБ/ и Халил Летифов /ДПС/. Те бяха избрани на 12 май 2013 г. и останаха депутати само година и четири месеца – от 21 май 2013 г. да 4 август 2014 г. На 6 август 2014 г. с указ на президента Росен Плевнелиев 42-рото Народно събрание бе официално разпуснато.

Аксения Тилева, ГЕРБ
Халил Летифов, ДПС

Казанлъчанинът Емил Караниколов бе народен представител от ГЕРБ в 41-то НС за периода от 14 юли 2009 г. до 11 март 2013 г.

Емил Караниколов, ГЕРБ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram