Посветиха на Даниела Тодорова клип, като „човека, който ще промени България“

Казанлъчанката Даниела Тодорова и съотборникът й – световен и олимпийски шампион в параатлетиката Ружди Ружди, са герои в най-новия клип на мащабната рекламна кампания на Посолството на САЩ в България, с която се „приветства силния български дух“.

В рамките на кампанията са изработени серия от клипове за „човека, който ще промени България“, а основното послание е „Човекът, който променя България, си ти, който не чакаш, а действаш. Силата е в теб“.

Убедени сме, че някой целенасочено харчи пари, за да разпространява песимисъм. Някой иска българите да повярват, че страната е направила грешен избор с ЕС и НАТО и че днес живеят по-зле отпреди, анонсира кампанията пред медиите американският посланик в София Ерик Рубин.

Кампанията „Силата е в теб“ залага на оптимизма, като герои са българи с успешни истории: Росица Иванова – първата жена пилот в България; Дани Георгиева – завършила право в Нюкасъл, но избрала да се върне, за да стане учител; Николай Драганов – човекът, който задължително гласува; семейство Мутафчиеви – собственици на малка ферма за козе сирене; Тереза Борисова и Асен Манчев – млади роми, които избират да завършат висше образование и още много други наши сънародници, заслужили мястото си в поредицата.

В разказа за себе си Даниела Тодорова припомня злополучния инцидент от 2006 г., когато 120 килограмова щанга пада върху нея и я приковава на инвалидна количка. Ние с Ружди си помагаме във всеки един момент, разказва Даниела. Моята най-важна битка е със самата себе си. Всеки минава през трудности, но това е нормално. Най-важното за един човек е да гледа напред и да не се връща към миналото си, с тези думи бронзовата медалистка от Пекин 2008 г. завършва своето представяне.

Източник: Нова тв

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram