Попълват паралелките след 7 клас в пет училища след второто класиране

Регионалното управление на образованието в Стара Загора обяви незаетите места в гимназиите в областта след приключилото второ класиране.
Остават свободни места в ПГ „Акад. П. Стайнов“, ПХГ „Св.Св.Кирил и Методий“, ПГ по транспорт и мениджмънт, ПГЛПТ и ПГ „Ив.Хаджиенов“.
Всички незаети места в училищата от областта вижте на: http://www.ruobg.com/news/read/id/515

На 24 и 25 юли кандидат-гимназистите могат да подадат заявления за участие в трето класиране, което ще излезе на 29 юли.

Какво е важно е да знаете за трети етап на класиране след завършен VII клас?

Учениците, които не са приети на първо и второ класиране или не са участвали досега в класирането, могат да подадат заявление за участие в трето класиране електронно (онлайн), напомнят от РУО.

Учениците, които са се записали на първо или второ класиране в училищата, в които са приети, но имат желание да участват за свободните места на трето класиране, следва да изтеглят оригиналните си документи от училището, където са записани. С тях могат да подадат заявление за участие в трето класиране, но само в училищата-гнезда. Не могат самостоятелно да подадат заявление за участие в трето класиране електронно. При изтегляне на документите, учениците не запазват местата си, на които са били приети!
За третото класиране се обявяват само незаетите места останали след втори етап на класиране. В заявлението могат да се подреждат само паралелките, в които има свободни места, в ред по избор на заявяващия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram