Помощи за 385 деца от казанлъшко

Екипът на Сдружение „Бъдеще за децата“ раздаде и последния пакет от хуманитарните помощи, по проект финансиран от Фонд „Обединени срещу COVID-19“, с който помогна на 200 семейства от Казанлък и региона.

Общо подпомогнатите деца са 385, на възраст 0-18 години. Това са представители на крайно бедните социални групи, живеещи в изключително лоши битови условия, родители без стабилни доходи, или липса на такива, семейства на деца с увреждания, семейства на деца с един родител.

Проектът се реализирана територията на общините – Казанлък, Павел баня и Мъглиж. Подкрепени бяха и децата в риск и техните семействата, ползватели на услугата Детската къща в с. Горно Черковище.

В края на месец април, неправителствена организация бе одобрена за финансиране по програма на Фонд „Обединени срещу COVID-19“, с цел, подкрепа на деца и семейства от рисковите групи. Проектът, който е на стойност 10 000 лв., идва в момент, когато много хора са започнали да подават сигнали, че остават без доходи и възможност за закупуване на стоки и консумативи от първа необходимост – основно за децата си.

След подбора на семействата, всички закупени продукти са разпределени в хуманитарни пакети, като са съобразени с потребностите на получателите, възрастта, броя и здравословното състояние на децата. И в пакетите се добавят каши, пюрета, адаптирани млека, памперси и др. необходими детски артикули.

В цялостната организация от пакетирането, до предаването на хуманитарните пакети, са ангажирани работещите в социалните услуги – от Центъра за обществена подкрепа и Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания – гр. Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram