Полиция е завардила Чирпан /Обновена/

Спецакция тече в Чирпан. Операцията е срещу битовата престъпност. Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов са в града, където рано тази сутрин е стартирала поредната операция срещу битовата престъпност, предава NOVA.

Полицейски части извършват претърсвания. Проверява се и криминалния контингент в региона.

Извършва се операция срещу битовата престъпност в четири населени места в Чирпанска община. Това каза главният секретар на МВР по време на брифинг, предаде Агенция „Фокус“.

„Операцията е на територията на четири населени места – Зетьово, Черна гора, Свобода и Оризово. Акцията стартира сутринта и е срещу битовата престъпност“, обясни той.

„В момента по самата операция има задържани лица, с които се работи по конкретно престъпление. В Стара Загора има много добра реализация – задържани са извършителите на крупна кражба. Седем човека са задържаните. Става въпрос за взломна кражба, при която е открадната доста техника от склад на определена фирма. Станала е скоро. Установена е на 15-ти февруари“, допълни Иванов.

„Тези седем грабежа в цялата страна нямат нищо общо помежду си. Те не са свързани. На различни места са. Най-вероятно са различни извършители с изключение на грабежите в банка ДСК. В рамките на три години всяка година по един. Не можем да говорим за някаква тенденция. Няма нищо, което да води до някаква организираност, до някаква по-специална подготовка“, каза още гл. секретар относно зачестелите грабежи в страната.

Снимка: Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram