Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо производство и е регистрирано едно престъпление. Възникнало е едно ПТП със загинал.

Бързи производства:

На 18.08.2020 г. в сектор „Пътна полиция“ е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал. 1 от НК срещу 56-годишен мъж от гр. Стара Загора, за това, че на същата дата в гр. Стара Загора, около  17.15 ч. е управлявал л.а. „Ситроен“ след употреба на алкохол, с концентрация от 3,73 промила, установено с техническо средство. Същият е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления:

На 18.08.2020 г. в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора се е явила 41-годишна жена от гр. Стара Загора и заявила, че на същата дата, след като са използвани защитените данни на дебитната и карта, обслужваща нейна сметка в банка, неизвестно лице е извършило плащания през интернет на обща стойност 700 лв, без нейно знание и съгласие. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.249, ал.1 от НК.

Пътно-транспортни произшествия:

На 18.08.2020 г. около 10.15ч., на общински път № 56511, км-3+500, в  общ. Бр.Даскалови, от с. Марково към с. Малък дол се е движил л.а „Фолксваген поло“, управляван от 57-годишна жена от от гр. Димитровград, като при движение с несъобразена скорост, спрямо пътната обстановка, на десен завой загубва управление над автомобила, напуска от ляво по посока на движението си пътната лента, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в движещият се в противоположна посока л.а. „Волво“, управляван от 72-годишен мъж от гр. Стара Загора, и пътник в автомобила – 63-годишна жена от гр. Стара Загора. В следствие на удара водачката на л.а „Фолксваген поло“ е загинала, а водачът и пътникът в л.а. „Волво“ са получили натъртвания, прегледани са в ЦСМП – Братя Даскалови и освободени, без опасност за живота. Водачът на л.а. „Волво“ е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Чирпан.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram