Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е регистрирани едно престъпление и е разкрито едно престъпление. Настъпило е едно ПТП с пострадало дете.

Разкрити престъпления:

На 13.07.2020 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.355, ал.2, от НК срещу 22-годишен мъж, затова че не е изпълнил предписание за поставяне под карантина, с което са нарушени мерки, издадени против разпространението или появата на заразна болест. Материалите по случая са докладвани на РП – Стара Загора.

По-характерни престъпления:

На 14.07.2020 г., в 21:35 ч., в гр. Стара Загора, кв. „Казански“, е спрян за проверка л.а. „Мицубиши“, управляван от 46-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетена  концентрация от 1,60 промила алкохол в издишания въздух. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.3, от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Пътнотранспортни произшествия:          

На 14.07.2020 г., около 09:45 ч., на път 66614, между селата Богомилово и Кирилово, общ. Стара Загора, се е движил л.а. „Фиат“, управляван от 60-годишен мъж. Поради движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над управлението на автомобила и блъснал 13-годишна велосипедистка. Пострадалата е настанена в УМБАЛ – Стара Загора с фрактура на лявата ръка, фрактура на левия крак и черепно-мозъчна травма, с опасност за живота.

Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram