Покана към по-големите ученици, на които им предстои да направят своя избор за бъдещето си развитие

26-ТИ СЕПТЕМВРИ ОТ 19:00 ЧАСА В ЗАЛАТА НА НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ИСКРА – 1860” 

Събитието пред ученици от големите класове да бъде представена програмата „ABLE Mentor“ се осъществява благодарение на най-голямото казанлъшко читалище – Народно читалище „Искра – 1860“, с подкрепата на Обществения посредник на Община Казанлък Гинка Щерева.

“ABLE Mentor” е програма за индивидуално менторство за ученици от 10-и, 11-и или 12-и клас. Водещи на събитието ще бъдат Яна Перпериева – лидер в паралелната програма „ABLE Activator“ за възрастни и Лъчезар Йорданов – участник в 17 сезон на “ABLE Mentor”.

Целта на ABLE Mentor е да се даде възможност на учениците да преследват своите идеи, като търсят и намират решения за предизвикателствата, които се изправят пред тях. На всеки избран ученик от 10 или 11 клас се предоставя по един ментор, с когото имат общи интереси. Те работят заедно за период от 3 месеца по специфичен проект, с крайната цел – да изградят разнородни умения у младия човек. Проектите се избират от учениците с помощта на техните ментори и могат да бъдат свързани с личностно развитие, социална промяна или предприемачество.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram