Показват кадри от туристическата експедиция „Трявна“

На 26 ноември /вторник/ от 17:30 ч. в Музея на фотографията ще бъде направено Мултимедийно представяне на Експедиция „Tрявна‘2019“ . Ще бъдат показани снимки на участниците в проявата, с вход свободен!

В Х eсенна историческо-планинарска експедиция „Трявна 2019“ участвуваха 104 туристи от Казанлък, Стара Загора, Стамболийски, Габрово и София.

В Габрово са били посетени Крепостта „Градището“, Националният музей на образованието, Интерактивният музей на промишлеността, Историческият музей и Дома на хумора и шегата. Край с. Гостилица туристите са направили поход до Крепостта и Емпориона /Римското Тържището/от 180 г. н.е.

В Дряново са били разгледани Музеят на големия строител Кольо Фичето, Голямата релефна карта на България, Каменният мост, Часовниковата кула и Икомомовата къща-музей на иконите. В Трявна, освен панорамен поход до връх Калимявката, участниците в експедицията са разгледали Даскаловата къща, Старота школо, Славейковата къща и музея на Африканското изкуство.

В Плачковци е направено поклонение на Стената на Героите, паднали във Войните за национално обединение.

Интересен момент в хода на пътуването е посещение на Скалното светилище, посветено на Великата богиня – Майка и Слънце-Бога /чийто символ е кръгът/ . Тук са разположени в посока изток-запад 17 издълбани кръгове със средна сферична изпъкналост. Датировката им е късната Бронзова-ранната Желязна епоха.



Последвайте PRESSTV вече и в Telegram