Позиция на Областния съвет на БСП – Стара Загора относно “АБВ”

Чрез настоящата позиция Областен съвет на БСП Стара Загора изразява своето разочарование от решението на Ивайло Калфин да бъде водач на листата на Национална гражданска инициатива „Алтернатива за българско възраждане“, рестартирана от Георги Първанов и се обявява категорично и недвусмислено против това решение.

Членовете на Областния съвет на БСП Стара Загора считат, че подобно решение предизвиква недоумение и объркване сред стотици хиляди социалисти, които през годините работеха честно, неуморимо и всеотдайно за кампаниите на Ивайло Калфин и Георги Първанов. Това решение поражда много и различни въпроси, които към настоящия момент остават без отговор.

Изказванията на Ивайло Калфин и Георги Първанов са необективни и неубедителни. От думите им ясно прозира основната цел – отнемане първото място на БСП на предстоящите избори за Европейски парламент и работят за връщането на ПП ГЕРБ на власт.

Издигането на втора „лява“ листа създава условия за непродуктивна работа на заседанието на 48 Конгрес на БСП с изместване на главната задача – от това как Партията да преодолее десните, в посока как Партията да преодолее себе си. Действията и изказванията на Ивайло Калфин, Георги Първанов и други наши партийни членове, както и на Евгений Желев и Трифон Митев от нашия регион, доказват твърдението, че се обслужват конкретни интереси, което според нас е крайно недопустимо, особенно в навечерието на изключително важни за страната и партията избори.

Призоваваме ръководството на БСП да вземе решение относно бъдещото членство на тези наши другари в съответствие с Устава на партията, както и да свали политическото доверие от тях.

Областеният съвет на БСП Стара Загора твърдо застава зад ръководство на Българска социалистическа партия и за пореден път оказваме своята ясна и категорична подкрепа в този труден момент. Това е явен опит за дестабилизиране на обстановката в БСП, а с това се поставя под заплаха и сериозни изпитания за консолидирането на вота в предстоящите избори за Европейски парламент.

Считаме, че всички сътресения и удари по целостта и единството на БСП ще я закалят и ще я превърнат в една по-силна, по-обединена и по-мъдра партия, имаща потенциала да се справи с всяка ситуация.

Тази позиция е приета на база приети позиции от конференциите на общинските съвети на БСП в Старозагорска област.

Областен съвет на БСП – Стара Загора
31.01.2014г

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram