Подновяват ВиК съоръженията и в Казанлък с мащабен проект

С подмяна на довеждащия водопровод от помпена станция „Марица“ към Чирпан ще започне изпълнението на мащабния воден проект на ВиК-Стара Загора, финансиран по Oпepaтивнa пpoгpaмa „Oĸoлнa cpeдa 2014 – 2020 г.“

Същинската работа се очаква да стартира в края на юли месец, а работа в Чирпан е планирано да продължи около два-три месеца, съобщава Радио Стара Загора.

Дейностите включват подновяване на ВиК съоръженията и в Стара Загора, Kaзaнлъĸ и Paднeвo, където обаче ще започнат по-късно през лятото. Общата им стойност е 122 млн. лeвa.

Целта на проекта е да се повиши качеството на услугата и да се намалят загубите на вода с около 7,8% . 

За Казанлък инвестицията предвижда реализацията на 2 обекта. Единият обхваща реконструкцията на основния довеждащ водопровод от водоизточник „Сахране“ с обща дължина 12 446 m, който доставя повече от 50% от необходимото водно количество за града. Вторият обект засяга рехабилитацията на водопроводната и канализационна мрежа на гр. Казанлък – за целта ще бъдат реконструирани 20 476 m водопроводна мрежа, като ще бъдат засегнати зоните южно от бул. „Княз Ал. Батенберг“, от кв. „Кармен на изток до бул. „Първи Май“ на запад, южно от ул. „Пейо Яворов“, от бул. „Първи Май“ на изток до ул. „Цар Освободител“ на запад, както и зоната северно от бул. „Княз Ал. Батенберг“ до парк „Тюлбето“. Ще бъдат подменени и 844 m от съществуващ канализационен колектор по ул. „Севтополис“, в който се заустват отпадъчни води на част от града и от други населени места – Шипка, Шейново, Хаджидимитрово и Крън.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram