Плашат Пресс ТВ с жалби до РИК

Членове на определени СИК от община Казанлък и Павел баня са натискани от местни политически фигури да подават сигнали до РИК срещу журналисти от Пресс ТВ. Информацията стигна светкавично до редакцията ни от източници, чиято анонимност към момента ще запазим. Подробности ще разкрием по-късно.

На първия тур на изборите на 6 ноември репортерите ни констатираха редица нарушения с камера, част от тях вече показахме, друга ще публикуваме след балотажа.

И днес и идната нощ, до излизането на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент, екипи на Пресс ТВ ще работят непрекъснато по секциите, за да изпълнят основната си функция-да показват случващото се там, както и да спазят конституционното право на всички българи-да бъдат информирани.

Припомняме на всички, заети като служебни лица в изборния процес, че в Изборния кодекс съществува чл. 210, а в Методическите указания, в Раздел III, ясно са указани мястото и ролята на средствата за масова информация в СИК през цялото време на действието на секциите.

Не се колебайте да споделите с нас снимки, видео, впечатления за злоупотреби, съмнения за спекулации и манипулиране на изборния процес и резултати. За връзка с екипа по всяко време: Горещ телефон 0896 70 56 31

e-mail: presstvkazanlak@gmail.com

/Снимката горе е илюстративна!/

чл 210

 

 

 


СМИ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram