Пламен Орешарски: България има своя принос в укрепването на мира и сигурността в Афганистан

Изключително се радвам, че мога да посрещна днес 25-ия контингент от въоръжените сили на България, който успешно завърши мисията си в рамките на операцията на Международните сили за поддържане на мира и сигурността в Афганистан. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на тържествената церемония в Стара Загора.
„Бих искал да изразя своята и на кабинета благодарност за професионализма и всеотдайността, с която всички вие изпълнявахте поставените задачи по време на мисията. В продължение на повече от шест месеца, всеки ден вие защитавахте авторитета на България и на Българската армия“, обърна се премиерът към военнослужещите. Министър-председателят отбеляза отличните оценки от нашето участие от партньорите ни, от международни институции и организации. „България има своя принос в укрепването на мира и сигурността в Афганистан. Утвърдихме се като сериозен, предвидим и желан съюзник в общото семейство на страните, които се борят със заплахата от тероризма и допринасят за стабилността в горещите точки на света“, каза премиерът Орешарски. По думите му в тази трудна, изпълнена с рискове и предизвикателства мисия българските военнослужещи доказаха своя висок професионализъм, морално-волеви качества и достойнства.
„Гордея се с вас не само като премиер, а и като български гражданин. Пожелавам на всички здраве, късмет, бързо възстановяване и щастие, споделено вашите роднини и близки“, добави в заключение министър-председателят.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram