Пламен Караджов във фейсбук: Някой да не си е помислил, че в моя роден град има социални неравенства?!

Скъпи Фейсбук приятели,

Някой да не си е помислил, че в моя роден град има социални неравенства?! Аб-сурд! Всички живеят в изобилие и охолство. Но не какво да е. А това на манипулациите, подготвяни и внушавани от ГЕРБ ежедневно.

БСП настоява от няколко години детските градини и ясли да са безплатни, за да улесним и задържим младите хора в Казанлък. Оказа се, че БСП „греши”, въпреки срещите и приемните. ГЕРБ, един през друг в местния парламент, ни внушаваха, че младите хора имат огромни заплати и всеки родител държи да си плаща месечните такси за детските заведения. Ако случайно ги поеме общинския бюджет семействата ще се разсърдят. Ама много ще се разсърдят. Това дали си го представяте, защото аз не мога.

Заплатите тук са толкова големи, че предложените от нас, съветниците на БСП, 500 лв. за новородено/осиновено дете, които да се получават при определени ред и условия, изобщо не са нужни на семействата в общината ни. Ама въобще не ги искат хората. Те си имат достатъчно пари. Как така ние ще им даваме?! Та, хората тук, са богати, имат своето благосъстояние и задоволство. Втори ден се окуражавам поне за миг да повярвам…..

Медицинските сестри от детските ясли се срещнаха с нас и заявиха, че за да останат в професията се нуждаят от финансова подкрепа. След опитите на ГЕРБ да внушат от трибуната на местния парламент, че и техните възнаграждения са предостатъчни, се замислям в какво охолство се давят тези граждани за европейско развитие. Всичко около тях е златно, грее от комисионни. Даже и боклукът.

Тази година въвеждат нови практики в комисионните, идват избори, подготвят нови касички – от общинския бюджет вливат половин милион лева за предприятието за събирането на боклука. Изглежда заплатите на чистачите-роми няма да останат същите.

Няма да останат същите и градинките, но по фактури. Няма да останат същите и болничните терени, които ГЕРБ тайно вкарва за продажба, толкова тайно, че никой да не разбере как се подготвя скрита приватизация на болницата. Но 500 000 лв. повече от м.г. за боклука вече има.

Продължавам да си мисля окуражително, че щом живеем в долината на богатството с толкова задоволени семейства и удовлетворени родители, едва ли ще искат някога да напуснат община Казанлък?! Едва ли ще искат и да се влеят в онази страшна статистика, която четем от манипулирани източници за изчезващите от града хиляди казанлъчани за последните 10 години, чиито думи на голяма част от тях зловещо звучат по терминалите: „Единственото, за което се връщаме тук са все още живите ни роднини”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram