Пламен Караджов, БСП: В кметските чекмеджета ли потънаха мерките в подкрепа на граждани и бизнес?

Председателят на групата общински съветници на БСП в казанлъшкия парламент Пламен Караджов изрази недоволството си от мълчанието на кметицата Галина Стоянова относно предложените от социалистите още на 10 април антикризисни мерки. Караджов недоумява защо тя все още не изпълнява четвърти месец обещанието си да бъдат направени калкулации и мерките да бъдат обсъдени.

Ето какво написа Пламен Караджов във Фейсбук:

„Не разбирам в какви кметски чекмеджета потънаха мерките в подкрепа на граждани и бизнес?!
☑Казанлъчани, останали без работа в периода на пандемия, да не плащат за децата си таксата за градини и ясли 6 месеца, да бъде намален туристическият данък до минимум на обектите за подслон и местата за настаняване до края на годината, както и частните фирми, които не функционираха в извънредната ситуация, да не заплащат такса смет – това са предложенията на групата на БСП, които кметът Галина Стоянова повече от 3 месеца не внася за обсъждане.

☑На 10-ти април съветниците от левицата представиха своя проект за антикризисни мерки, целящи облекчаване разходите на граждани и бизнес. След разговор с кмета на Казанлък двете страни се обединиха около мнението общинска администрация да направи нужните изчисления и тогава да се дискутират предложенията в Общинския съвет.
❗Не разбирам в какви кметски чекмеджета потънаха изчисленията и анализите на общинските сметки, които щяха да приключат до дни. Не е за вярване, че кметската администрация не може да се справи три месеца и половина с това!? Още по-нелогично е мълчанието на г-жа Стоянова по проекти, които облекчават гражданите. И към днешната дата няма становище по предложените от нас мерки.

⚠️Днес внесох писмо до кмета Стоянова с искане тя да представи обещаното становище по следните предложения:

✅1. След възобновяване на работа на детските градини и ясли в община Казанлък, да бъдат освободени от заплащане на такса за детски градини и ясли за срок от шест месеца, децата, чиито родител/родители са загубили работата си след 13 март 2020г.
✅2. Туристическият данък да бъде намален до законовия минимум, за всички категории на средствата за подслон и местата за настаняване, за срок до края на 2020г.

✅3. Юридическите лица, преустановили дейност по време на извънредното положение в страната, да бъдат освободени от заплащане на такса „битови отпадъци”за срока на извънредното положение.

✅4. Срокът за заплатения „Режим на платено паркиране – „Служебен абонамент” за юридическите лица, преустановили дейност след обявяването на извънредно положение в страната, да бъде удължен със срока за извънредното положение.❗❗❗“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram