Пламен Друмев остава в ареста след гонка, хулигански действия и шофиране след употреба на наркотични вещества

       Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо П. Д. от гр.Казанлък.

Повдигнатите му обвинения са за това, че на 21.03.2021 г. е  извършил престъпление по чл.325, ал.3 във връзка с чл.325, ал.2 във връзка с чл.325, ал.1 от НК – хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и извършено при управление на моторно превозно средство, и по чл.343б, ал.3 от НК – управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техните аналози.

        Районен съд – Казанлък прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност. Данните в справката за съдимост на П. Д. сочат, че той е осъждан два пъти, а тези в приложената характеристична справка, че той е с лоши данни, поддържа близки отношения с криминално проявени лица и употребява  наркотични вещества. При разследването е установено, че задържаният е управлявал автомобила под въздействието на коктейл от наркотични вещества – канабис, амфетамин и метамфетамин. Според съда посочените обстоятелства водят до извода, че обвиняемият е деец с висока степен на обществена опасност, както и че е налице реална опасност същият да се укрие и да извърши нови престъпления, ако не бъде задържан.

Съдебното производството се проведе в сградата на Районен съд – Казанлък, дистанционно чрез Скайп-връзка със Затвора – Стара Загора.

Определението на съда подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Снимка: fakti.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram