ПГЛПТ със 135 хил.лв. по проект изгради втори учебен комплекс

На заключителна пресконференция бяха обобщени резултатите на проекта “Усъвършенстване на професионалните  компетенции на учениците от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък чрез подобряване на условията за образование и обучение в тясно сътрудничество с бизнеса”. Партньор на гимназията бе Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Казанлък. Всички участници в проекта изказаха огромното си задоволство от свършеното в рамките на една година..

Общата стойност на проекта е 134 597,31 лева. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинасирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. По самият проект бяха осъществени цели 9 конкретни дейности, сред които и разработването на Училищни учебни планове.

По проекта в гимназията се обособи и втори  учебен комплекс по хранене, допълващ изградения вече със спомоществователство на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Казанлък кабинет по сервиране и барманство, с учебна кухня.След приключване на проекта ПГ по лека промишленост и туризъм се ангажира да продължи: да отчита потребностите на бизнеса от специалисти в сферата на туризма и съгласува предложенията за държавен план-прием на гимназията с изградения консултативен съвет и да участва в съвместни проекти със СХРК, с цел повишаване качеството на професионалната подготовка в сътрудничество с работодателите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram