ПГЛПТ празнува!

Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр.Казанлък отбеляза своята 55-та годишнина с много дейности и различни инициативи. Въпреки необичайната ситуация и в условията на дистанционно обучение събитията свързани с Празника на училището не спират. Още през месец ноември в двора на гимназията бяха засадени 55 декоративни рози, с които символично бе даден старта на кампанията на ПГЛПТ.

До месец май бе избрано специално лого, 55 деца се включиха в масова прегръдка в двора на училището, състоя се великденски конкурс-изложба „55 яйца“ и се реализираха много благотворителни инициативи.

В навечерието на празника от ПГЛПТ представиха и специален фотоалбум посветен на 55-та годишнина на училището. Той е своеобразно продължение на Юбилейното издание за 50 г.-ПГЛПТ и включва животът на училището в снимки от последните 5 години.

Своята премиера в социалните мрежи „видя“ и документалната поредица „ПГЛПТ-нашето вкъщи“, в която акцентът бе поставен на материалата база на гимназията и специалностите, по които ще се осъществи прием тази година-Електронна търговия, Екскурзоводско обслужване и Кетъринг.

Особено активни са учениците на гимназията в онлайн конкурса за есе, рисунка, видеоклип/презентация на тема „Моето училище в моя ден“. Победителите в него, както и в XI-фотографски конкурс на ПГЛПТ, ще бъдат обявени до края на месеца и ги очакват страхотни изненади.

Директорът на ПГЛПТ Антони Илиев се обърна към ученици и учители на гимназията в празнично слово, в което заявява : „С постоянство, труд и любов пишем заедно историята на нашето училище, в което се обучават ученици в едни от най-търсените професионални направления. Създаваме уют, за да се чувства всеки значим и обичан като в свой дом, а учениците ни – не са номер в дневника на класа, а наши деца, с които споделяме трудностите и радостите.“

Той допълва, че постигнатите успехи са мотивацията на всички в училището за още по-голяма отдаденост на каузата ПГЛПТ.

Честит празник!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram