Патриотите превзеха връх Бузлуджа

Патриотите превзеха връх Бузлуджа. Депутатите от „Обединени патриоти“ са против паметника на върха да е в ръцете на една партия. Тази позиция изрази в декларация Милен Михов.

Обектът е със статут на частна държавна собственост, припомни депутатът. Паметникът, по думите му, бил свързан с културно историческата ни памет. Затова и патриотите не го дават на БСП.

Да не се парцелира историческото значение на паметника, настоя Михов. Да се ремонтира и реновира паметника, искат още патриотите. Ремонтът трябвало да се случи при обществен консенсус. Паметникът не трябва да се превръща в партийна собственост, смятат патриотите.

Припомняме, казусът с паметника на връх Бузлуджа продължава с години. След като от БСП преди години поискаха мемориала, от Министерския съвет им прехвърлиха собствеността през 2011 година, но социалистите се забавиха. Нямаха пари за реставрацията на паметника.

Данъчната оценка на монумента към момента е около 110 000 лева

Сега лидерът на БСП Корнелия Нинова отново поиска собствеността върху паметника. Бойко Борисов разпореди да се даде паметника на червените. МРРБ намери спънки това да се случи така лесно и преговорите продължават.

news.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram