Пак сблъсък на невралгично кръстовище в Казанлък

За удар между два автомобила на бул.“Александър Батенберг“, станал минути преди 18:30 часа, съобщават жители на казанлъшкия квартал „Изток“.

Макар и леко, и без пострадали, ПТП-то е поредното и е типично за този участък, припомнят станалите свидетели на инцидента. Почти всеки месец хората са свидетели на авто сблъсъци на кръстовището между централния булевард и ул.“Надканижа“. Тя поема трафика от идващите от юг, от Индустриалната зона, автомобили на път към вкъщи в този пиков час.

Неведнъж хората са настоявали и пред Пресс ТВ да алармира управата на града и да се вземат мерки кръстовището да стане регулирано не само с пътни знаци.

Припомняме, че точно преди година Медийна група „Вис виталис“ проведе кампания за пътна безопасност и едно от многото предложения на казанлъчани за намаляване на пътните произшествия и травматизма бе именно на това място да има светофар или кръгово. Предложенията бяха предадени лично на кмета, но 11 месеца по-късно кръгово движение бе изградено до Библиотеката.

Другият инфарктен участък е до ОУ „Никола Вапцаров“, за което казанлъчани не спират да сигнализрат.

В Инвестиционната програма на Общината, обаче, е предвидено  друго – изграждането на кръгово на бул. „Ал.Батенберг“ с пресечната му ул.“Хаджи Димитър“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram