Падат парите в бюджета от „паяка“

Казанлъшките шофьори очевидно са били дисциплинирани от „паяка“, сочат данни, предоставени от община Казанлък на общинския съветник от БСП Теодора Иванова.

Все по-малко са нарушителите, чиито автомобили се репатрират от специализирания автомобил, твърдят от администрацията, като посочват, че падат приходите в общинската хазна от тази дейност.

Според справката с 12 833 лв. са намалели глобите от „вдигането“ на коли за една година. През 2017г. в бюджета са влезли 98 929 лв., а през 2018г. 86 046 лв. От началото на годината до края на май постъпилите от „паяка“ средства са 30 478 лв.

С 6 274лв. са повече събраните пари от паркоматите през 2018г, когато за цялата година са реализирани 145 520 лв. От sms-паркиране таксите за същата година са в размер на 50 502 лв. Наблюдава се двойно завишение именно тук, поради удобството за хората

Все по-малко пари се вливат от „скобите“, като за м.г. са 2 438 лв. – двойно по-малко от предходната година.

От глоби с фиш са влезли в бюджета 23 952 лв.

Общо от работата на общинското звено по кратковременното паркиране през миналата година са постъпили 308 458 лева.

„Със събраните приходи се покриват разходи за звеното“, признават от общината. Покриват се заплатите на шест човека, допълнителните им възнаграждения и работно облекло. Дават ке заплати и на двамата служители, охраняващи наказателния паркинг.

Още от тези средства се отделят за поддръжката на паркоматите, гориво за служебните автомобили, ремонта им, издават се инвалидни карти и пропуски.

Покриват се таксите към оператора на sms-паркирането и се изплащат средства за техническото обслужване и дейността на „паяка“ по принудителното отстраняване на неправилно паркирали МСП договор с фирма „МИ-60“ ЕООД.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram