От днес се регистрират и кандидат-кметовете за частичните избори в Мъглиж

АБВ и Коалиция Движение Заедно за промяна (Българска социалдемокрация – Евролевица, Европейска сигурност и интеграция, Родолюбие 2000) са последните, регистрирали се за участие в частичните местни избори – за избор на кмет на Община Мъглиж, които ще се проведат на 28 февруари. Други две партии и още две коалиции също ще участват във вота – ГЕРБ, ДПС, Коалиция „БСП за България“ и Местна коалиция „Движение България на гражданите“, в която влизат Движение 21 и НДСВ. Председател на ОИК – Мъглиж е Зорница Светославова Здравкова, а секретар – Катя Киликчиева.

От днес започва регистрация на кандидатите за кметове, като срокът е до 2 февруари. Предизборната кампания в общината ще стартира на 8 февруари. 15 секции се разкриват в общинския център и населените места за извънредните частични избори за кмет.

До частичните местни избори в община Мъглиж се стигна след внезапната смърт на кмета на града Господин Господинов. През октомври с указ на държавния глава Румен Радев вотът беше насрочен за 28 февруари. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram