От „Арсенал“ АД официално: Няма взрив, а запалване в Завод 3

При възникналото запалване на територията на „Арсенал“ АД на Завод 3 в цех 120, от раните си, получени при обгарянето, са загинали специалистът по производството на барути,  53-годишният  инж. Върбан Димитров Пешков– технически-директор на Завод 3, и 41-годишният настройчик Румен Райчев. И двамата са дългогодишни служители на „Арсенал“ АД.

Това се казва в официално съобщение на дружеството.

Останалите 4 души, които са били в помещението, са успели да излязат през вратата, съобщи изп. директор на „Арсенал“ АД  Николай Ибушев.

Не отговарят на истината разпространяваните твърдения за възникване на взривове, пожари, обгазявания и други пострадали работници и служители при инцидента. Всички информации от този род  са спекулации.

Със заповед на изп,. директор на „Арсенал“ АД  Николай Ибушев  е създадена Вътрешноведомствена комисия, която ще изясни причините за възникналия инцидент.

Органите на Прокуратурата и Следствието също извършват независими паралелни разследвания по случая.

Няма паника на територията на фирмата, няма екологични последствия от запалването, няма обгазявания, няма разрушени помещения или части от сгради.

Ръководството на фирмата  отправя апел да не се създава паника по отношение на инцидента, който отне живота на двама специалисти и професионалисти, както и да се уважава скръбта на близките.

Ръководството на „Арсенал“ АД  поднася искрени съболезнования на семействата на загиналите.

„Арсенал“  АД

 

 

 

Извън официалния текст на запитване на журналисти:

 Всички работещи в „Арсенал“ АД имат застраховка „Живот“ , при трудова злополука след приключване на всички следствени действия и изясняване причините за инцидента, се изплащат обезщетения на семействата на загиналите или пострадалите в размер на 7 брутни годишни заплати.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram