Отчетоха значителен спад на заболелите от коронавирус в областта

По инициатива на областния управител Иван Чолаков и на директора на РЗИ-Стара Загора д-р Станимир Станков днес в Областна администрация се състоя среща с кметове и зам.-кметове на общините от областта. Основната тема на срещата беше ваксинирането на населението срещу COVID-19.

Д-р Таня Перчемлиева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ, съобщи, че в последните дни в Старозагорска област се наблюдава значителен спад на заболелите от коронавирус. В събота от 27 взети проби, нито една не е дала положителен резултат. Въпреки това в инфекциозните отделения на болниците продължава да има пациенти в тежко състояние. Д-р Перчемлиева изрази надежда, че летните месеци ще бъдат сравнително спокойни, но обясни, че намаляването на заболеваемостта в никакъв случай не трябва да се отразява на темповете на ваксинация.

До този момент в област Стара Загора са поставени 47 227 дози ваксини. Статистиката показва, че в областта около 40 процента от населението е с поставена поне по една доза ваксина или е с преболедувана коронавирусната инфекция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram