Отново на върха по успех

За поредна година учениците от ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък, се представиха блестящо на държавните зрелостни изпити, на националните външни оценявания и националните олимпиади и състезания.

Учениците от випуск 2020 показаха много високи резултати на държавните зрелостни изпити по български език и литература – средният успех е 5, 18. Зрелостниците, обучавани от Николай Ненков, са получили 2 пълни шестици и 37 отлични оценки. При втория най-масов задължителен зрелостен изпит – по английски език – успехът също е повече от впечатляващ – отличен 5, 62 –  благодарение на усилията на учителя им госпожа Ваня Илева и на труда на учениците през годините.

Учителят по химия и опазване на околната среда Саша Чувитева също е подготвила на международно ниво своите възпитаници, чиито среден успех е отличен 5, 91.

По биология учениците също са отличени с постигнат резултат 5, 59. Традицията е спазена и по физика със среден успех 5, 74. Преподаватели са Георги Бяндов и госпожа Радиана Пенова.

Общо на Държавните зрелостни изпити учениците са получили 8 пълни шестици, а оценките между 5, 90 и 5, 99 са 11.

Седмокласниците не отстъпват по постижения, като резултатите от националното външно оценяване по български език и литература и по математика са първи в региона и са значително над средните за областта и страната.

Малките възпитаници на  ППМГ са постигнали среден успех от 71 точки по математика  (от 100 възможни), което е значително над средния успех за областта – 32 т.  и средния за страната – 36 т. По български език и литература средният успех е 78 точки, като за областта той е 44 точки, а за страната – 51 точки. Отличната подготовка на учениците дължим на труда на госпожа Стефка Илиева по математика и  господин Николай Ненков по български език и литература, както и на целия педагогически екип. Училището е едно от малкото в страната, в което има седмокласник  с максималния брой от 100 точки  по математика.

По брой участници в олимпиади и състезания ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък е сред водещите училища в областта и страната. В националния кръг на ученическите олимпиади по различните учебни  предмети- български език и литература, английски език, химия и опазване на околната среда, физика, география и икономика, информационни технологии, история и цивилизация, астрономия, философия, биология и здравно образование – участват значителен брой ученици.

Очакват се лауреати от националния кръг на олимпиадите с което ще бъде възнаграден трудът на учениците и техните учители.

В навечерието на своята 50-годишнина училището продължава да е най-желаното в региона. Екипът му с нетърпение очаква новите ученици в 5-ти и 8-ми клас, за да бъдат част от традицията на успеха.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram