Откриха нов офис на парк „Централен Балкан“ в Павел баня

Със специална церемония, днес в Павел баня бе открит офис на национален парк „Централен Балкан“. Лентата на новия обект прерязаха кметът на Община Павел баня – Станимир Радевски и директорът на дирекция Национален парк Централен Балкан – Генчо Илиев.

Празникът уважиха и заместник-кметовете на общината, главния архитект, началника на полицията, ръководители и служители на общината и на националния парк и граждани. Деца от Павел баня рецитираха специално научени стихотворения за животни от парка.

Директорът на парка – Генчо Илиев, с благодарност подчерта усилията и подкрепата на администрацията на Павел баня за бързото реализиране на строежа. Той подчерта още, че откриването днес е част от празниците за отбелязване 25 годишнината на парка.

В новооткрития офис ще се предоставят административни услуги на гражданите свързани с ползването на парка – високопланинско животновъдство, събиране на билки и плодове от парка. Офисът разполага и с множество образователни материали за животинското и растителното разнообразие, което предоставя възможност на деца да провеждат часовете си по биология. Офисът ще продължи да поддържа и функция на информационен център.

Национален парк Централен Балкан е един от трите национални парка в Република България. Той е разположен в Средна Стара планина. Площта му е над 700 кв. км. От 2009г. Паркът притежава Диплома за защитена територия под патронажа на Европейския съвет. В момента тече процедура буковите гори в парка да бъдат включени в Европейски сериен обект под защитата на ЮНЕСКО. / Pavelbanya.eu

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram