ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ: Палатков лагер „Системата ни убива“ – Стара Загора (= от майките на уж болните деца)

ДО: ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ

Вицепремиер по икономическата и демографската политика на Република България

ОТ: Палатков лагер „Системата ни убива“ – Стара Загора

(= от майките на уж болните деца)

ОТВОРЕНО ПИСМО,

Господин Симеонов,

Ние, майките на деца с увреждания, както и лица с такива от гр. Стара Загора, бихме искали да изразим своята позиция по повод Вашето изказване по „наш“ адрес, в което ни нарекохте “кресливи жени“, обвинихте ни, че „спекулираме“ с „уж болни“-те си деца, че „ги използвахме“ по най-безсъвестен начин като инструмент за постигане на чисто материални цели“, „без грам майчинско чувство и грижа за тях“…

Много беше казано по темата и много написано. Но ние се чувстваме пряко засегнати и като организатори, участници и съпричастни изцяло на каузата „Системата ни убива“, не можем да стоим просто така и да мълчим.

Да, ние ще крещим! Вече наистина ще крещим, защото явно вие от друго не разбирате.

Г-н Симеонов, обяснете ни до колко точно сте запознат с всички искания, с всички закони, които се обсъждат, с всички подробности по темата?

Г-н Симеонов, обяснете ни коя част от Плана за реформи за прилагане на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания е изпълнена така, че майките да не крещят години наред ( 4 години вече поне) , влачейки децата си в студ и пек по улиците и палатките. Само едно изпълнено нещо да посочете… ? За Конвенция говорим! За ООН! И за страна в ЕС става въпрос. УЖ!

Ние години наред излизаме и протестираме за институционална реформа и осигуряване на възможност за адекватно отглеждане и лечение на нашите деца.

Вие години наред не разбирате и не чувате! Вие години наред сте слепи и глухи за нашите искания! Защото вие не познавате това състояние, този живот, тези „уж“ болни деца…

Защото вие „уж“ сте недосегаеми! Само, че тук е само „Уж“, наистина само „Уж“…  Ако клетвите на всички майки на деца с увреждания, които прочетохме от вчера до днес, към вас се сбъднат, то тогава е много голяма вероятността да попаднете в графата на хората с увреждания. Нищо лично. Просто вероятност.

А знаете ли нещо за нас, г-н демографска политика? И какво точно знаете? Знаете ли защо сме „кресливи“? Знаете ли защо децата ни са „уж“ болни? Знаете ли какво коства това „уж“ болно дете на неговите родители, че да можете да вземете участие относно законите, определящи качеството на неговия живот? Какво знаете?

Знаете ли какво коства на една майка да излезе навън с детето си? Едва ли!…

Вие нищо не знаете! Вие години наред не виждате, защото не ви касае. И не чувате. Пак защото не ви касае.

Има много причини майките да са „кресливи“, Симеонов. Ако имахте такова дете или бяхте човек с увреждане (искрено вярвам все пак, че казаното от вас не е следствие на такова, а просто на не добри изразни средства), може би бихте разбрали. Може би бихте разбрали също, ако се интересувахте от проблемите на тези хора. Но вие нямате нужда от това. Вие сте самозабравил се, безсъвестен,  безчувствен човек, загубил отдавна ценности, морал и чувства.

Какво изпитваме към вас ние, искате ли да знаете ? Поне с това да сте наясно, като с останалото не сте…

Ярост? Обида? Състрадание? Как мислите?!

Не, г-н Симеонов. Отвращение! Точната дума е ОТВРАЩЕНИЕ.

Ние, от палатков лагер „Системата ни убива“ – Стара Загора сме отвратени от вас. Ние смятаме, че подобен изказ е не само обиден по отношение на адресатите на фразата, но е и недопустим за нивото, на което Вие за жалост се намирате, г-н Вицепремиер. Ние сме отвратени, че такива като Вас са допуснати до властта и могат да вземат някакво отношение. ОТВРАТЕНИ СМЕ!

Ние настояваме вие да подадете оставка!

Настояваме да поемете отговорност за казаното и да постъпите така, както би постъпил всеки един нормален Човек в дадената ситуация – да изчезнете от политическата карта на България, защото на нея не би следвало да имат място безсъвестни, безчувствени, груби, невъзпитани и друг подобен вид хора!

Оставка! Няма друг начин поне частично да се покрият следите на безобразието, което сътворихте лично.

Оставка! Защото така е редно. НЕЗАБАВНО!

 

Палатков лагер „Системата ни убива“- Стара Загора

Анелия Димова

Антония Петкова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram