Осъдиха 28-годишен мъж, проявил циничност към умъртвено животно

Наказание „пробация“ с първите две пробационни мерки, а именно „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от една година с периодичност от три пъти седмично, както и „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от една година, получи обвиняемият, след като Районен съд – Стара Загора одобри споразумението, сключено между него, Районна прокуратура – Стара Загора и защитникът му.

Обвиняемият се призна за виновен в това, че на 19.06.2020 г. в старозагорско село извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – пред камерата на записващо мобилно устройство проявил циничност и поругал трупа на умъртвено гръбначно животно от защитен вид – таралеж, като с уста въвел въздух в подкожното пространство на тялото на таралежа, след като разрязал крайниците му и заявил пред записващото устройство намерението си да го одере, изпече и изяде.

Разследването по случая е започнало след подадени сигнали от граждани за публикуван видеоклип в социалната мрежа „Фейсбук“.

​Пред съда обвиняемият заяви, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици, както и че се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram