Освободиха от отговорност управителите на общинските търговски дружества в Казанлък

Без дебати и единодушно общинските съветници на Казанлък са приели днес на третото си поред закрито заседание докладът на Временната комисия към Съвета за изпълнението на бизнес- плановете и състоянието на общинските търговски дружества.

  Комисията бе създадена преди три месеца, след брожения в местната общественост и здравни работници по отношение на намеренията на общинската управа да бъде създаден  частен кардиологичен център на територията на ДКЦ-1Поликлиника в Казанлък.

С други свои решения мнозинството местни старейшини на Казанлък са освободили от отговорност управителите на всичките 5 общински търговски дружества- „Казанлъшка Искра“, „Балканинвест“ МБАЛ Казанлък, ДКЦ-1- Поликлиника и Индустриална зона –Казанлък. Решенията за освобождаване от отговорност  са на база предоставени годишни отчети за финансовото състояние на управляваните от дружества.

 Двама съветника от БСП – адвокат Моника Динева и икономистът Пламен Караджов са се въздържали по отношение  освобождаването от отговорност на управителите на „Казанлъшка Искра“- дружеството, което издава общинския вестник „Искра“ и управителят на общинската фирма „Балканинвест“, съответно  Симеон Стоилков и Петко Каргитлиев.

 Интересни и нуждаещи се от отговори и анализи констатации от годишните доклади на тези двама управители, са  мотивите за практическото „Против“ от освобождаване от отговорност на двамата съветника.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram