Омбудсманът и Кметът поздравиха казанлъшките деца за 1 юни

В началото на деня кметът Галина Стоянова прие в кабинета си Омбудсмана Мая Манолова и обществения посредник на община Казанлък Гинка Щерева. Трите дами заедно се отправиха към първото празнично събитие на 1 юни.

„Мили деца, първо искам да ви честитя Деня на детето – 1 юни! Бъдете щастливи, усмихнати и не много послушни, защото детството е единственото време в живота, в което не просто се разрешава, но и се очаква да бъдете непослушни.“ Така се обърна омбудсманът Мая Манолова към децата във фризьорския салон на стилиста Станимир Нанчев – Стенли. На връх своя празник малчуганите бяха дошли, за да подкрепят инициативата на Стенли „Надеждата е красива“, дарявайки своята коса за изработване на перуки в помощ на деца с онкологични заболявания.

Общественият защитник награди с медалчета „Добро сърце“ 30 хлапета, дарили косите си за онкоболни деца в Казанлък – почетният приз „Добро сърце“ е свидетелство за благородство, мъдрост и зрялост.

Галина Стоянова също поздрави децата с празника и отправи своето пожелание: „Да пожелаем още такива добри сърца и наистина да се намира кой да благодари, защото е много важно да можем да благодарим и да оценяме направеното добро“, каза тя и благодари на г-жа Манолова за вниманието към града и за това, че е намерила добрите сърца в Казанлък, които да награди.

Двете дами се обърнаха и към родителите, и учителите за начина, по който са възпитали своите деца. „Когато има такива деца като вас, има надежда за България и за нашето бъдеще като нация. Това е един голям урок по доброта и човечност, на който присъстваме всички възрастни.“, каза г-жа Манолова.

Г-жа Манолова благодари за възможността да стане част от инициативата на организаторите на кампанията „Надеждата е красива“ –  Станимир Нанчев – Стенли и Даниела Лекина, заместник-председател на ОбС – Стара Загора и подчерта, че тяхната кауза заслужава пълна подкрепа.

На празничната среща, своята съпричастност към каузата изразиха с присъствието си красивите Царица Роза 2016 Йоанна Шишкова и нейните подгласнички Таня Стефанова и Симона Янева.

Като домакин, Кметът на община Казанлък приветства Омбудсмана от тържествената сцена на площад „Севтополис“, по случай детския празник. След края на игрите „Щуроландия“ с деца и родители на актьорите от общински театър „Любомир Кабакчиев“, г-жа Стоянова се обърна към малките гости: „Здравейте, мили деца! Забавленията започнаха от сутринта и затова нетърпеливо с един много специален гост искаме да ви поздравим. Да сте здрави, да сте палави и никога да не пораствате в душата си!“, каза г-жа Стоянова и се обърна с въпрос към всички малки празнуващи, като представи г-жа Манолова: „Искам да поканя един специален гост, който е посветил целия си ден на Казанлък и на вас, който се нарича с много трудното име за вас „Омбудсман“, но… знаете ли, че той отговаря за всички вас – децата?!“.

От сцената на централния площад в град Казанлък, минути преди началото на спектакъла на Държавна опера – Пловдив „Вълкът и седемте козлета“, Мая Манолова пожела на малчуганите: „Да сте живи, здрави, усмихнати и щастливи! Пожелавам ви да сте дръзки, да сте смели и да търсите предизвикателствата!“, поздрави тя децата. Тя призова да се обръщат към нея за съдействие като обществен защитник не само на възрастните, но и на децата в България. Г-жа Манолова раздаде на малчуганите пълна кошница с шоколадови бонбони.

По време на празничното утро екипът на Дневния център за деца с увреждания и Дневния център за възрастни хора оцвети детските личица със специални боички и заедно с хлапетата създаде най-различни цветни хартиенти фигурки. Омбудсманът кратко разговаря с директорката Веска Мараджиева за работата на двата центъра.

По-късно през деня Мая Манолова и кметът Галина Стоянова, придружавани от общинския обществен защитник г-жа Щерева, посетиха и двата центъра за настаняване на деца от семеен тип в ж.к. „Изток“. Омбудсманът подари на децата образователни играчки – музикални книги, енциклопедии, пъзели, конструктори, монополи, тебешири, за да рисуват на открито и др. Преди отпътуването си г-жа Манолова още веднъж призова по-малките си приятели да я търсят, ако имат проблем.

Празничният 1-ви юни в гр.Казанлък ще продължи до вечерта:

В 18:00 ч. в Художествената галерия – Казанлък се открива петата международна изложба за съвременна малка графика „Мини Принт Казанлък 2016.

В 20,00 ч. в Дома на културата „Арсенал“ започва детското шоу с участието на момичета и момчета от подготвителните групи на детските градини в община Казанлък, озаглавено „Принцеси на розата“.

Пресцентър на община Казанлък

20160601-BIFBHRYSUSL-146478436520160601-QISSXZIFUPH-146478436520160601-GVYWIIXZTML-146478436520160601-WTAKBWMCUWB-146478436420160601-LLUBJQOKSTT-1464784364

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram