Общинска библиотека „Искра“ – Казанлък спечели нов проект!

В навечерието на Коледа Общинска библиотека „Искра“  спечели проект по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” за 2019 година на Министерство на културата. Програмата е за финансово подпомагане на обществените библиотеки при обновяване на фондовете с книги и други информационни носители.

Стойността на проекта е 10 788.71 лв., от които 9709.84 лв. се подсигуряват от Министерство на културата, а 10% – 1078.87 лв. са съфинансиране от бюджета на библиотеката.

След подписването на договора, нови 272 заглавия или 919 тома ще постъпят във фондовете на библиотеката. В проектната разработка на казанлъшките специалисти, съобразно  информационните и културни потребности на гражданите в нашата община, са включени заглавия от следните области: художествена литература, художествена литература за деца, хуманитаристика /публицистика, литературна критика  литературна история, история/, справочна, научно-популярна и научна литература.

„Години наред основен приоритет на Общинска библиотека „Искра“ е обновяването и развитието на библиотечните колекции с книги и продължаващи издания, подсигуряване на демократичен достъп  до информация  чрез интернет и други  информационни ресурси.

Постоянно насърчаваме интереса към книгата и четенето и определено  влияем положително на нивото на информираност, грамотност и култура у нашите читатели. Днес това  ни дава основание да кажем, че библиотеката ни е обществен център  за духовност, придобиване на знания и информация, учене през целия живот. Прекрасно е това, че Министерството на културата отново дава възможност  на обществените библиотеки, сред които е и ОБ“Искра“, да кандидатстват със свои проектни предложения за попълване на фондовете си. Очакваме и през следващата година Програмата да се финансира, и то с още повече средства.“- споделя Анна Кожухарова, директор на Библиотека „Искра“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram