Община Павел баня пак дарява средства за апаратура на МБАЛ – Казанлък

Община Павел баня ще направи дарение на средства за закупуването на медицинска апаратура за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” – гр. Казанлък.

Предложението на кмета Иса Бесоолу днес бе гласувано и прието на заседание на Общинския съвет. Средствата в размер на 10 000 лева се осигуряват от бюджета на общината от частта „преизпълнение на данък МПС”. С тях ще бъде закупена нужната медицинска техника за борба с COVID-19 в казанлъшката болница, която обслужва и жителите на Павел баня и населените места в района.

„Не можем да останем безучастни към случващото се в момента и да гледаме отстрани как лечебните заведения изнемогват, а пациентите страдат. До колкото ни е възможно, помагаме”, мотивира предложението си за дарение кмета Бесоолу.

Само преди няколко месеца – през март, когато бе обявено извънредно положение в цялата страна, Община Павел баня дари в помощ на казанлъшката болница други 10 000 лева, които бяха необходими на лечебното заведение за „посрещане” на новата тогава епидемиологична обстановка в страната.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram