Община Казанлък ще се включи в кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”

Тази събота, 16 септември Община Казанлък ще участва в кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”. Създадена е организация за районите, които ще бъдат почиствани:

  • Служителите на Общинска администрация ще чистят в пространството на „Спортен Казанлък“: от Младежкия дом – Тенис кортовете – Института по розата и велоалеята към село Енина
  • Учениците ще почистват междублоковите пространства в западната част на града, като на всяко училище е предоставена скица на конкретната територия, за която ще се погрижи
  • Местността Бузлуджа ще бъде почиствана от доброволци
  • Язовир „Копринка“ – неправителствени организации

За всички жители на община Казанлък, които желаят да се включат Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ е осигурило достатъчно чували и ръкавици, които са на разположение до предния ден, петък, 17,00ч.

За хората, които имат нужда от контейнер за извозване на по-големи битови отпадъци продължава да работи обичайният телефон на Общинско предприятие 0431 63 880.

Всички 28 областни администрации и 265 общини се включват в кампанията, за да осигурят гладкото протичане на най-мащабната доброволческа инициатива у нас.

Над 600 места са посочени от регионалните инспекторати по опазване на околната среда и водите, горските дружества и общините. Списъкът продължава да расте. Паркове, горски зони, плажове и райони около водоизточници  са най-нуждаещите се от почистване обекти.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram