Община Казанлък: Готови сме да посрещнем зимата

Готовността за зимата на Община Казанлък е била обсъдена днес на заседание на Общинския щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия и аварии. Вече е подписан договорът с фирмата-изпълнител за четвъртокласната пътна мрежа, с дължина 98 километра.
Градът е разделен на четири района, като с приоритет са централните улици и булеварди, а след това – вътрешните квартални улици. В навечерието на зимата Общинското предприятие разполага с общо 5 солоразпръсквателя, 3 автомобила с гребла, още 5 автомобила за ръчно почистване, 3 челни товарача, 1 трактор, 330 тона сол, 2,5 тона айсмелт и около 5 тона химически разтвори, 50 тона сол със пясък в резерв.

Заместник-управителят на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ по лечебната дейност д-р Белчо Белчев потвърди, че материално медицинската база е подсигурена, осигурени са лекарства и предпазни облекла. Той каза, че в covid-отделението работят 58 легла, като в момента са заети 57. Създадена е организация за лечение на тежко болни и в други отделения на лечебното заведение. Правят се възможните промени, за да не се смесват потоците на пациентите. Д-р Белчев обърна внимание, че медицинският персонал е изключително натоварен, а пациентите – изнервени и апелира за повече разбиране.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram