Община Казанлък готви за продажба още един имот на морето

Община Казанлък ще иска съгласието на общинските съветници на идното заседание за продажбата на терен от 2,8 дка в Несебър. Цената, която ще е начална за търга е 853 800 лева. Това потвърди за Пресс ТВ Пламен Караджов, председател на групата съветници от БСП в местния парламент. Той уточни, че докладната от кмета Галя Стоянова вече е внесена на вниманието на старейшините.

Община Казанлък купи терена в Несебър през 2018 г., в него се намира базата с общинските бунгала. Общината го придоби срещу 300 000 лева след процедурата по изваждане на имота от държавен горски фонд. Тогава кметицата се похвали, че планира в атрактивно място да бъде изградена общинска база за отдих.

Задачата ни с гражданите и общинския съвет е да обсъдим по какъв начин ще се стопанисва този терен. Има вариант да се направи конкурс при определени условия за строителство и процентно срещу собствеността на общината да се изискват построени апартаменти, или да се направи инвестиция от общината, тоест само ние да строим, което е малко по-трудна задача, но това ще бъде решено от общинските съветници разумно и в полза на общината“, обясни Стоянова тогава пред БНР.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram