Общината отговаря на Новини от вас: При ремонта на Антим двора е осеян с азбест. Децата го дишат!

Във връзка с публикуван непроверен сигнал на Вашия сайт за наличие на азбест при ремонта на СУ“Екзарх Антим I“, с което допускате всяване на тревога в хората сме длъжни да успокоим гражданите, че това категорично не е вярно!

От фирмата – изпълнител уверяват, че не се използва азбест и са взети абсолютно всички необходими мерки за безопасно извършване на строително-ремонтните дейности и управление на отпадъците.

От днес започват ремонтните дейности в най-голямото казанлъшко училище „Екзарх Антим I”. Строително-ремонтните дейности са по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност на СУ „Екзарх Антим I”, град Казанлък“: топлоизолация на фасадата на сградата, частична топлоизолация на покрива, подмяна на цялата отоплителна инсталация, поставяне на нови радиатори.

За 5-те месеца на ремонтните дейности за учениците и преподавателите е създадена организация за качествено продължаване на учебния процес в други казанлъшки учебни заведения. Най-голямото училище в Казанлък трябва да отвори врати обновено в началото на новата учебна година наесен.

Проектът е на обща стойност 969 509, 35 лева, с финансиране от Националния доверителен екофонд и общо 170 000 лева съфинансиране от Община Казанлък и самото училище, съответно 98 000 лева от общинския бюджет и 72 000 лева – от училищния.

След проведените процедури, за изпълнител на дейностите е избрана фирмата „Девня трейд” ООД – част от консорциума, извършил реконструкцията на парк „Розариум” в Казанлък.

С приключването на ремонта на СУ „Екзарх Антим I” всички училища на територията на град Казанлък ще бъдат обновени.

Новини от вас: При ремонта на Антим двора е осеян с азбест. Децата го дишат!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram