Общината заряза 72 бона да гният на язовира

Сред инвестициите в Казанлък са 72 000 лева, вложени в изработването на реплика на т.нар.тракийски птицеглав кораб. Вложението е отпреди две години, а обещаваната като атракция древна галера трябваше да заплава във водите на язовир Копринка още през лятото на 2017г. Отложеното пускане на вода през август 2018 г. на кораба също не се състоя. По последни обещания дървеният кораб се очаква да се впусне в чашата на изкуственото езеро по празник ана розата тази година.

Проектът на община Казанлък е съвместен с ръководителя на проекта „Археосвят – по пътя на великите“ на студио „Енохфилм“, Атанас Димитров.

Изработването на кораба започна миналото лято на плажа на язовира, но проектът остана неприключен и в момента съоръжението стои на „сух док“ без охрана, ако не се брои телената мрежа.

Още през октомври медиите алармираха че върху галерата е имало набези. Тази година също е имало посегателство върху дървесината, съобщиха за Пресс ТВ отлично запознати. Хората се възмущават, че е възможно да бъде буквално зарязана без надзор бъдещата атракция с вложени немалко обществени пари. Още повече, че в сумата от 72 000 лева не влиза дървеният материал, осигурен допълнително от общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram