Общината дарява коли на Полицията за нови патрулки

„MITSUBISHI“ и „HYUNDA“ дарява община Казанлък на местното полицейско управление. Автомобилите са купени от администрацията през декември 2022 и януари 2023 г., първият е на стойност 8 000 лева, а вторият – 17 700.

За дарението става ясно от документите на предстоящото заседание на Общинския съвет, който трябва да одобри дарението.
Средствата за закупуването им са осигурени от общата субсидия за делегираните от държавата дейности на община Казанлък – функция „Отбрана и сигурност“. Вещите са частна общинска собственост.
Намерението за дарение е с тях да се обезпечи дейността на полицейските инспектори от група „Териториална полиция – север“ и „Териториална полиция – юг“ към сектор „Охранителна полиция“, които в момента не разполагат с достатъчно годни МПС за обхождане на районите си и за обезпечаване на задачите по превенция и противодействие на престъпността и охрана на
обществения ред и имат неотложна нужда от транспортни средства.
С автомобилите ще извършват и патрулната дейност, те трябва да бъдат обозначени с отличителни полицейски знаци и да се оборудват с устройства за подаване на светлинен и звуков сигнал, които им осигуряват възможност за ползване на специален режим на движение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram