ОбС -Казанлък заседава днес

С дебати още преди гласуването на дневния ред започна заседанието на Общински съвет-Казанлък на 22 май. Размяната на реплики предизвика въпросът да бъде ли включена в дневния ред точката, касаеща питане от групата съветници на БСП чрез зам.председателя на групата Моника Динева. Председателят на Общинския съвет Николай Златанов заяви, че относно искането да бъде докладвано от кмета на общината за изпълнението на Решение № 30 от 2012 година, касаещо задължителната предучилищна подготовка на децата навършили 5 години, въпросът не може да бъде включен в дневния ред, тъй като депозирането на молбата е станало, след като дневния ред е вече определен и гласуван от Председателския съвет. Той уточни обаче, че няма пречка на този въпрос да бъде отговорено в следващо заседание на Общинския съвет. В отговор Васил Самарски заяви, че групата съветници на БСП смятат, че няма основание за отказ да бъде включена такава точка в дневния ред. Зад тази позицията застана и общинският съветник Галин Георгиев

На заседанието на местния парламент на второ четене бе приета Нова наредба за рекламната и информационна дейност на територията на община Казанлък. Предложения във връзка с Наредбата бяха направени от общинския съветник Румяна Друмева. Те обаче не бяха приети от общинските съветници. Дебати предизвика и взимането на решение относно промените в Общинската програма за закрила на детето. В крайна сметка бе подкрепено предложението на общинския съветник Донка Симеонова да бъде прието разпределението на средствата за стипендии, но с отделно решение ОбС да приеме правила и критерии за получаването на стипендиите. Заседанието не бе отминато и от повдигането на въпроса със скандалите около театър Любомир Кабакчиев. Позицията си по темата изрази общинският съветник Галин Георгиев, който заяви че застава твърдо зад действията на кмета и новоназначения директор.

Сред решенията взети на заседанието на местния парламент бе и вписването в Почетната книга на Казанлък на Косьо Зарев, за популяризиране на културно-историческото наследство на града. Общинските съветници подкрепиха и предложенията за разкриване на нови социални услуги в гр. Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram