Обособяват COVID зона и в ДКЦ „Поликлиника“ в Казанлък

От министерството на здравеопазването публикуваха пълния списък на здравните заведения, в които са открити COVID зони. Сред тях е ДКЦ „Поликлиника“ Казанлък.

В ковид зоните пациентите ще бъдат преглеждани, ще се правят тестове и рентгенови снимки. На по-леките случаи ще се предписва съответното медикаментозно лечение на място.      

Обособяването на така наречените „ковид зони“ в медицинските центрове е с цел облекчаване на болниците и лекуване на по-леките случаи в извънболничната  помощ. Ковид зона работи в ДКЦ 1 в Стара Загора. Предстои откриването на такава в Медицински център „Проф. Ст. Киркович“. От 1 септември ще заработи ковид зоната и в Казанлък с работно време от 7:30 до 16:00 часа. Целта е в най-кратки срокове броят на тези зони за област Стара Загора да нарасне до 7.

От септември, личните лекари с кабинети в сградата на Поликлиниката ще приемат всеки ден по „червен коридор“ от 12 до 13 часа само пациенти с коронавирусни симптоми. Това пък е разпоредил управителят на ДКЦ „Поликлиника – Казанлък“ ЕООД д-р Красимир Пейчев. Заповедта е в изпълнение предписание на РЗИ – Стара Загора.

Списък на диагностично-консултативните и медицинските центрове на територията на страната, където има разкрити COVID зони:

Списък
XLS файл, 155,0 KB, качен на 30.08.2021

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram