Обновяват спортната площадка пред ОУ“Н. Вапцаров“

Община Казанлък получи одобрение от Министерството на образованието и науката на проектно предложение за обновяване на спортната площадка на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ и ПГ „Академик Петко Стайнов“ в град Казанлък. Проектното предложение е по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища – 2022 г.

Училищната спортна площадка е с площ 4 000 кв.м и ще бъде цялостно обновена. Проектът ще обезпечи ефективното провеждане на учебните часове и извънкласни дейности на над 580 деца, с което ще се засили мотивацията и създаването на трайни навици за занимание със спорт и здравословен начин на живот.

Обновяването на дворното пространство пред сградата на училищата започна през тази година със средства, осигурени от Община Казанлък. Лошото състояние на спортната площадка не позволява пълноценно провеждане на учебните часове по физическо възпитание и спорт, тъй като текущата настилка е с пропуквания, големи неравности, на места затревена, или изобщо липсва. Това мотивира Кмета Галина Стоянова и нейния екип да търсят начини за допълнително финансиране на необходимия ремонт. С подновяване на настилките в общото дворно пространство и сега спечеленото финансиране за ремонт на спортната площадка, Община Казанлък ще осигури изцяло нова и привлекателна среда за учители и ученици, която да ги мотивира за здравословни занимания, извън класната стая.

Реализацията на проекта ще бъде осигурена със спечеленото финансиране от 94 240,00 лв. от Министерството на образованието и науката и 167 432,00 лв. самофинансиране от Община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram