Областният уважи старта на академичната учебна година в ТУ

Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на официалното откриване на академичната учебна година в Тракийския университет. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Емил Христов, народните представители Пламен Йорданов, д-р Кирил Добрев, Георги Гьоков и проф. Иван Станков, ръководители на различни институции в общината, преподаватели и студенти дойдоха на тържеството, което се проведе на форума пред сградата на университета.

Поздравления за старта на новата учебна година отправиха и.д. ректор проф. Иван Въшин, Живко Тодоров, инж. Ранов.

„Години наред Вие, уважаеми преподаватели, доказвате, че професията за Вас е не само дълг, но и призвание, отговорност към родината, себеотдаване в полза на обществото. Скъпи студенти, успехите Ви у нас и в чужбина са най-добрият атестат за високата класа и научен потенциал на университета, в който се обучавате. Бъдете винаги с поглед към върховете! Не спирайте да мечтаете и сбъдвайте поставените цели!”, пожела на преподавателите и студентите областният управител.

Началото на академичната година бе положено с първия звън на камбаната на новостроящия се на територията на университета храм „Св. Патриарх Евтимий”, чието освещаване предстои през октомври.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram