Областният съвет на БСП в Стара Загора застава зад Стойнев, иска БСП да е единна и да пази лицата си

Областният съвет на БСП-Стара Загора прие позиция, в която изразява подкрепата си към зам.-председателя на НС на БСП Драгомир Стойнев, водач на листата на Старозагорски избирателен район.

В позицията, която е изпратена и до централата на БСП, социалистите в старозагорско искат, месеци преди местните избори, когато БСП трябва да се фокусира върху силното си представяне, ръководството на партията да спре опасните процеси на личен реваншизъм и нападки.

„Отказваме да повярваме, че зад тях прозират вътрешнопартийни сметки и борби. Ние, хората, които работят по места и на терен, имаме нужда БСП да излъчва силни и единни национални послания и да пази своите активни и перспективни лица”, се казва още в позицията.

Драгомир Стойнев за по-малко от година консолидира и укрепи общинската партийна организация в Стара Загора и успя да събере, разпилян през годините потенциал, се казва още в позицията.

По-рано днес пред Би Ти Ви Драгомир Стойнев заяви, че ударът срещу него цели да отслаби партията преди изборите, а стотици съпартийци от страната вече са изразили притеснения, че ще им бъде трудно да правят кампания без силни национални послания.

„Най-големите обиди към мен са идвали от Румен Овчаров, Румен Петков и Георги Първанов. Ние сме от различни поколения, с различен хоризонт. Отказвах да приемам менторство и това е личната причина за атаките, вероятно и заради това не станах лидер на БСП. Партийната – да се отслаби БСП и да се унищожи хоризонта й”, заяви още Стойнев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram