Обезумели от ужас или разумни в превенцията?

Паникьосани и напълно поддали се на истерията около коронавируса, родители подеха петиция с искане за удължаване на ваканцията на учениците от цяла България до въвеждане на дистанционно обучение. Подкрепили са я близо 5 хиляди българи в рамките на 48 часа от нейното създаване.

„Нека удължим „Грипната ваканция“. Спешно да се направи организация на дистанционно (онлайн) обучение, за да могат децата да продължат обучението си, въпреки кризистната ситуация“, се казва в текста на петицията.

С оглед на разпространените от различни издателства онлайн платформи и безплатни уроци в мрежата, нищо чудно мярката да бъде въведена експериментално, още повече, че вече е проведено и допитване до учебните заведения дали разполагат с възможности за дистанционно обучение.

Обезумели от ужас или разумни в превенцията, и в двата случая стигаме до крайности и излишна паника. Последното нещо, от което се нуждаем в момента. Като затворим децата вкъщи, ще ги ли лишим ли от контактите навън? Едва ли. Затова пишете, но и мислете. Превенцията е важна, но трезвата преценка – също.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram