Обвиних 19-годишен за кражба на кола

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Й., на 19 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 17.02.2020 г., в гр. Стара Загора, противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген Голф 5“, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение да го ползва, като превозното средство е било изоставено без надзор и деянието е извършено повторно – престъпление по чл.346 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.28 от Наказателния кодекс.

На 16.02.2020 г., в гр. Стара Загора, късно вечерта, пострадалият паркирал собствения си лек автомобил пред жилището си. Когато си лягал, свидетелят видял, че колата е на паркинга. В ранните часове на 17.02.2020 г., обвиняемият Г.Й. се намирал в района, в който било жилището на пострадалия. Той  харесал лекия автомобил и решил да го отнеме. Г.Й. отворил превозното средство и намерил в него резервния контактен ключ. Той привел колата в движение и я подкарал по улиците на гр. Стара Загора. След настъпила повреда, обвиняемият изоставил автомобила в кв. „Лозенец“, където живеел. На сутринта пострадалият подал сигнал в полицията за отнетия автомобил, който бил издирен.

Обвиняемият е осъждан за умишлени престъпления от общ характер. Деянието на 17.02.2020 г. е извършено в условията на повторност, в изпитателния срок на предходно осъждане.

Взетата спрямо Г.Й. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram